האם רובוטים יוכלו להחליף רופאים? בפרק הזה של "יד ראשונה מרופא", ד"ר ברנרד דהן, מומחה לרפואת חניכיים, משוחח עם פרופ' הדר זיגדון – גלעדי, מומחית ברפואת חניכיים, מנהלת המחלקה לפריודונטיה בקריה הרפואית בבית החולים רמב"ם ועומדת בראש המעבדה לחקר עצם במכון למחקר קליני ברמב"ם. איך עושים שימוש בתאים לבנייה מחודשת של עצם? מהן התכונות של תאי גזע שיכולים להתחלק בצורה בלתי מוגבלת? כיצד משפרים את התקשורת עם המטופלים?
בהמשך הפרק, הד"ר דהן משוחח גם עם פרופ' איתן מיזיריצקי, רופא שיניים, מומחה בשיקום הפה, מהמייסדים וחבר הנהלה של האיגוד הדיגיטלי העולמי DDS ומנהל מרפאת שיניים מצליחה בתל אביב. השניים דנים על ההתקדמות באבחון וטיפול ברפואת שיניים באמצעות מדפסת תלת מימדית ורובוטים חדשניים שיאפשרו קיצור זמן ונוחות למטופל ולרופא.
Podcast (first-hand-doctor-100fm): Play in new window | Download
יורם מוקדי מראיין את ד"ר ענת הוכברג מרום, מומחית לגיאופוליטיקה, משברים בינ"ל וטרור עולמי, על פיגוע הטרור באוסטרליה ועליית האנטישמיות; פרופ' יורי פינס, ההיסטוריון של סין באונ' העברית, על יום החזרת הונג קונג לסין והעברת מקאו לריבונות סין; נדבר גם עם מנכ"ל הלל, יאיר רגב-הס, על היוצאים והיוצאות מהחברה החרדית; גלעד כהנא, מוזיקאי, סופר, אומן, סולן "הג'ירפות", על ספרו החדש "טוב שאבא קיבל סרטן"; סמנכ"ל חטיבת הדיגיטל באלעד מערכות, עוזרי יערי, על המעבר של הבנקים להצפנה קוונטית; ד"ר ליאת יקיר, ביולוגית, מרצה וחוקרת את הביולוגיה של הרגשות, על החשיבות של אמפתיה במקומות עבודה; יו"ר חברת קליל ומועמד לנשיאות התאחדות התעשינים, צורי דבוש, על התעשייה בצפון הארץ
בניגוד לדעה הרווחת, תחביב הרדיו אינו נחלת העבר, אלא ממשיך לחבר לרשת אחת מדינאים, אנשי ביטחון, מדענים ואזרחים פרטיים.
בעולם שבו אמון הפך למשאב נדיר, חובבי הרדיו מציעים משהו אחר – תקשורת אנושית.
פרק מיוחד עם ארבע חובבים צעירים: שי מנשרוב, איה מנור, זוהר פרידמן ורונה אלדור – חבורה צעירה מעירוני ד׳ שמגלה את עולם חובבות הרדיו והטכנולוגיה מתוך בית ספר עירוני ד בתל אביב כמעט במקרה. נדבר על איך בכלל מגיעים ב־2025 לרעיון של רדיו חובבים כשיש וי־פיי בכל פינה, איך זה לחבר בין בגרויות, מורים ותחנת חובבות הרדיו מהמתקדמות בישראל. נשאל אותם מה כן עובד טוב היום, ולמה התחנה משמשת כנקודת עלייה לרגל לתלמידים המחוננים באזור, קהילה צעירה, חיה ובועטת הם היו ששמחה ללמד ולקבל תלמידים חדשים.