איך מכשירים את מנהיגי העתיד כבר במהלך הלימודים בבית הספר? בפרק הזה ד"ר אסתר לוצאטו מארחת את רוני צארום, יזם, משקיע וגם המייסד של עמותת יוניסטרים. העמותה הוקמה בשנת 2001 במטרה להבטיח שלכל ילד וילדה במדינת ישראל, גם בפריפריה הגיאוגרפית והחברתית, תהיה הזדמנות שווה לממש את הפוטנציאל הגלום בהם. צארום מספר כיצד הם התמודדו עם המעבר לפעילות מקוונת בתקופת משבר הקורונה, ואיך חניכי העמותה מקימים חברות סטארט אפ עוד בהיותם תלמידים בתיכון? אילו כלים ומיומנויות החניכים מקבלים מעולם התעסוקה החדש וכמה אנשי עסקים בכירים תומכים בעמותה?
Podcast (vista-100fm): Play in new window | Download
ארנון גולדשטיין עדיין נחשב "חובב חדש" יחסית, וזה בדיוק מה שהופך את הסיפור שלו למעניין. בפרק הזה נצלול איתו לתקופה שאחרי קבלת האות, מהשידור הראשון שמרטיב את כפות הידיים, דרך הבלבול מול כל הציוד והקודים, ועד הרגע שבו זה מתחיל להרגיש טבעי. נדבר על טעויות בדרך, על מה עזר לו להישאר ולא לוותר, על הפעילויות שהוא הכי אוהב היום, ועל מה הוא היה רוצה שהחובבים הוותיקים יבינו על הדור שלו.
יורם מוקדי מראיין את ד"ר ענת הוכברג מרום, מומחית לגיאופוליטיקה, משברים בינ"ל וטרור עולמי, על פיגוע הטרור באוסטרליה ועליית האנטישמיות; פרופ' יורי פינס, ההיסטוריון של סין באונ' העברית, על יום החזרת הונג קונג לסין והעברת מקאו לריבונות סין; נדבר גם עם מנכ"ל הלל, יאיר רגב-הס, על היוצאים והיוצאות מהחברה החרדית; גלעד כהנא, מוזיקאי, סופר, אומן, סולן "הג'ירפות", על ספרו החדש "טוב שאבא קיבל סרטן"; סמנכ"ל חטיבת הדיגיטל באלעד מערכות, עוזרי יערי, על המעבר של הבנקים להצפנה קוונטית; ד"ר ליאת יקיר, ביולוגית, מרצה וחוקרת את הביולוגיה של הרגשות, על החשיבות של אמפתיה במקומות עבודה; יו"ר חברת קליל ומועמד לנשיאות התאחדות התעשינים, צורי דבוש, על התעשייה בצפון הארץ
בניגוד לדעה הרווחת, תחביב הרדיו אינו נחלת העבר, אלא ממשיך לחבר לרשת אחת מדינאים, אנשי ביטחון, מדענים ואזרחים פרטיים.
בעולם שבו אמון הפך למשאב נדיר, חובבי הרדיו מציעים משהו אחר – תקשורת אנושית.