רות פולצ'ק יזמית סדרתית, מגלה איך כל כך הרבה יזמים/ות ישראלים מצליחים להגיע להישגים בינלאומיים ועל התמיכה המשמעותית של רשות החדשנות ושל האקדמיה בישראל. בשיחה עם ד"ר אסתר לוצאטו, מספרת פולצ'ק על הסטארט אפ Less Tests שמאפשר לעשות פי חמש בדיקות קורונה באותה עלות ורק על ידי תוכנה, ועל קהילת She Codes שכוללת כבר עשרות אלפי נשים בישראל והוקמה במטרה לשלב כמה שיותר נשים בתעשיית ההייטק.
Podcast (vista-100fm): Play in new window | Download
יורם מוקדי מראיין את אוריאל בבצ'יק,מנהל אגף בכיר הנדסה וביצוע בחטיבת אנרגיה מקיימת- משרד האנרגיה והתשתיות; ד"ר הראל מנשרי, ראש תחום הסייבר ומרצה בכיר בHIT מכון טכנולוגי חולון, ממקימי מערך הסייבר בשב"כ בעבר. מרצה בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב; נדבר גם עם בועז העצני, חבר מועצת קריית ארבע, אחראי סיורים במועצה אזורים שומרון; מירי אלוני, מוסיקאית ויוצרת; כרם נבו, סמנכ"לית צמיחה ברשות החדשנות; אבי שניר, יזם חברתי ומנכ"ל elevation academy; ששון גבאי, שחקן קולנוע, טלוויזיה ותיאטרון.
מערפאת באוסלו ועד עבאס בכנסת – כשהצהרה אחת מיועדת לאוזניים ישראליות ומערביות והצהרה אחרת לקהל הפנימי, השלום לא נתפס כיעד, אלא כאמצעי לחיסול "הישות הציונית".
ארנון גולדשטיין עדיין נחשב "חובב חדש" יחסית, וזה בדיוק מה שהופך את הסיפור שלו למעניין. בפרק הזה נצלול איתו לתקופה שאחרי קבלת האות, מהשידור הראשון שמרטיב את כפות הידיים, דרך הבלבול מול כל הציוד והקודים, ועד הרגע שבו זה מתחיל להרגיש טבעי. נדבר על טעויות בדרך, על מה עזר לו להישאר ולא לוותר, על הפעילויות שהוא הכי אוהב היום, ועל מה הוא היה רוצה שהחובבים הוותיקים יבינו על הדור שלו.