בפרק זה עולה החשיבות הגדולה של חברת הניהול כדי להצליח ולמקסם את הרווח הפיננסי מהנכסים בארה"ב. אתי אילוז, סמנכ"לית תפעול בחברת SAFE FUTURE מארחת את מיכאל גולדין, סמנכ"ל המכירות, ואת בן פרוכטר, מלווה משקיעים וכלכלן, ויחד הם מסבירים מהו תפקידן של חברות הניהול, ומהן העלויות מבחינת אחזקה ואיתור הדיירים?
איך עושים בדיקת נאותות על הדייר הפוטנציאלי ועד כמה מהותי דירוג האשראי של השוכרים? האם חברת ניהול יכולה להגיע להסדר תשלומים מול שוכר שלא משלם את דמי השכירות? וכל כמה זמן בעל הנכס יכול להגיע ולבדוק איך הדיירים מתחזקים את הדירה?
בהמשך הפרק הם מספרים גם מתי אפשר להחליף חברת ניהול אחת באחרת? ומה קובע האם הבלאי שנוצר בנכס הוא בלאי סביר או בלתי סביר?
Podcast (pureprofit): Play in new window | Download
יורם מוקדי מראיין את ד"ר רונית מרזן- חוקרת חברה ופוליטיקה פלסטינית, חברה בקבוצת "תמרור לחקר מדיניות ישראל בשטחים", על הרחוב הפלסטיני בימי הלחימה; פרופסור בן קורן- אונקולוג, חבר סגל ביה"ס לרפואה באונ' העברית ומייסד שותף של ארגון "גישה לחיים", על המכון לחקר התקווה; נדבר גם עם עו"ד טלי ניר- מנכ"לית עמותת 121, על חזרת המשק לפעילות; המוסיקאי והיוצר- אפי נצר, על יום הולדתו ה-91, שיריו העל-זמניים ושירה בציבור כגורם מרפא; המומחה לתעופה- אהרון לפידות, על 75 שנות פעילות חברת אל-על, ועל חשיבות שדה תעופה נוסף בארץ בעקבות המלחמות האחרונות; מתי סקיבא- איש הייטק ואבי "הניצוץ", על מערכת "ניצוץ" שבסכנת סגירה- מערכת המשמשת יותר מ-300 כיתות כוננות בארץ
בפרק השביעי של "רישיון לעבוד", הפודקאסט שמכניס אתכם לעולם רישוי עסקים, תכנון ובנייה, והתנהלות נכונה מול הרשויות, בהגשת עו"ד נועה טלבי,
היא מארחת את מייסד תנועת "אני שולמן", סגן השר במשרד ראש הממשלה לשעבר, אביר קארה. עו"ד טלבי, היא בעלת משרד שמתמחה בייצוג עסקים מול רשויות,
מלווה עסקים בהליך להוצאת רישיון עסק, פותרת בעיות מול משרדי ממשלה, רשויות מקומיות ומהנדסי ערים.
השניים מסבירים מהן התכונות שצריכים יזמים כדי להקים עסק חדש? ואיך לדעתם כדאי לפעול כדי לצמצם את הרגולציה העודפת שמכבידה על בעלי העסקים?
קארה מספר גם על הרפורמה שהוביל כאשר היה חבר בממשלה ומהו תפקידה של הוועדה לאסדרת רישוי עסקים?
מעל ל-80% מהממציאים בעולם הם גברים, אבל הגיע הזמן לשנות את הסטטיסטיקה. אז איך יזמיות מצליחות לפרוץ קדימה, ללמוד מהצלחות וכישלונות,
ולנצל את כוחו של הקניין הרוחני לטובתן? בפרק השביעי של "לתפוס את הפטנט", הפודקאסט של קבוצת לוצאטו ורדיוס 100FM,
בהנחיית ד"ר אסתר לוצאטו ועו"ד תמר לוצאטו, התארחה הילה אוביל ברנר, יזמית סדרתית, משקיעה, מנטורית ומייסדת קהילת "יזמיות", שהובילה אלפי נשים להצלחה.
בפרק דיברנו על המעבר מכיסא היזמית לכיסא המשקיעה, על טעויות שעושים בדרך, ואיך קניין רוחני יכול להיות ההבדל בין כישלון להצלחה?
ובנוסף, מה מייחד יזמות נשית, איך משקיעות בוחנות סטארטאפים, איך שומרים על איזון בחיים, ואילו שינויים דרושים כדי שנראה יותר נשים מובילות יוניקורנים?