יורם מוקדי מראיין את ד"ר עליזה בלוך, ראש עיריית בית שמש לשעבר וכיום נשיאת יאסא- המרכז הישראלי למצוינות בחינוך, על גיוס חרדים לצה"ל; נדבר גם עם ד"ר שירה גרינפלד- מנהלת מערך אימפורמטיקה רפואית במכבי שירותי בריאות, על בינה מלאכותית ברפואה; ד"ר אייל קמינקא- סופר ומשורר, על ספרו החדש "שיחה/חצי שיחה"; הפזמונאית, הסופרת, המתרגמת, התסריטאית והמחזאית- לאה נאור, על כתיבה מרובת שנים; עו"ד יהודה נויבואר- ראש מחלקת ליטיגצית קניין רוחני, על שאלת זכויות היוצרים בבינה מלאכותית; סא"ל במיל' הרב עמנואל גדג'- מנכ"ל כשרות צהר, על מחירי המזון והקשר לכשרות; נפתלי גליקסברג- יספר על סדרתו "יהודי באמריקה-זהות קרועה"
Podcast (hotmim-week-100fm): Play in new window | Download
בפרק השני של הפודקאסט החדש "אנשים שק"ל לאהוב", בשיתוף עמותת שק"ל ורדיוס 100FM, ליהיא לפיד נשיאת העמותה והמנכ"ל עופר דהרי, מארחים את קרן מגן,
תושבת קיבוץ כפר עזה ואמא לעמית, עם אוטיזם בתפקוד בינוני- נמוך. בשבעה באוקטובר הם היו נצורים בממ"ד במשך יותר משלושים שעות, ולבסוף חולצו תחת אש.
קרן מתארת את החשיבות במענה הטיפולי והרגשי שמעניקה עמותת שק"ל בעיתות משבר, ובתפקידם של המרכזים הטיפוליים ביצירת רצף ותמיכה בתקופה של חוסר ודאות.
קרן מספרת גם על היוזמה להקמת "בית עמית" – בית מגורים קהילתי לאנשים עם מוגבלות – ומתי הבית הזה יהיה מוכן לתחילת פעילות?
ברוכים הבאים לפודקאסט החדש "אנשים שק"ל לאהוב", בשיתוף עמותת שק"ל ורדיוס 100FM.
במהלך העונה הזו, ליהיא לפיד נשיאת העמותה והמנכ"ל עופר דהרי, לוקחים אתכם למסע מופלא, פקוח עיניים ולב, שבו תגלו צדדים מרתקים ומפתיעים על שילוב אנשים עם מוגבלויות בחברה שלנו.
יחד הם אוספים בדרך רגעים קטנים ותובנות גדולות מאחורי הסיפורים שלהם ושל משפחותיהם.
בפרק הראשון הם מארחים את חגית רון רבינוביץ', עיתונאית, ויוצרת הסרט התיעודי "זה אח שלי", שעסק בחייהם של אחים לאדם עם אוטיזם.
דרך סיפורה האישי כאמא לעילי וכאמא לארבעה ילדים, הם מדברים על המקום של האחים והאחיות לאנשים עם מוגבלויות ועל המעגל המשפחתי שמכיל תעצומות נפש, חמלה וראיית האחר בצורה הכי עמוקה שיש
יורם מוקדי מראיין את ד"ר טלי פרקש, מנהלת אגודת ידידי הממ"ח; ד"ר אפרת אפללו, ראש מינהלת הרופאים במשרד העלייה והקליטה; נדבר גם עם ירדנה ארזי, מוסיקאית; יובל אברמוביץ' סופר ומרצה בינלאומי, שחקן ויזם; דוד פפו, יו"ר הסתדרות הרוקחים בישראל; ד"ר מרדכי קידר חוקר מזרח תיכון ואיסלאם במרכז בגין-סאדאת למחקרים אסטרטגיים באונ' בר אילן