מהם היתרונות והסכנות בהליך פינוי-בינוי? איזה ליווי צריכים הדיירים ובעלי הדירות? אילו צעדים כדאי לבצע במהלך התהליך?
בפרק השביעי בסדרת הפודקאסטים "נדל"ן על הזמן", עו"ד ארנון יהב, שותף מנהל במשרד יהב ושות', מארח את ענת דהן, בעלים ומנכ"לית קבוצת ש.ד.י – חברה מארגנת דיירים להתחדשות עירונית.
השניים משוחחים על תוכנית פינוי-בינוי המייעדת בנייה חדשה ומודרנית בשכונות ותיקות במרכזי ערים, במקום בנייה במצב פיזי, סביבתי ותחזוקתי מדורדר.
חיוניות התוכנית מתבקשת עקב התייקרות המשאב הקרקעי לבנייה לנוכח המלאי המוגבל והביקוש המוגבר.
דהן מציעה טיפים לקראת הפינוי ומספרת מהם אבני היסוד להצלחה של התוכנית הזו תוך הקפדה על יציבות וביטחון עסקי וכלכלי.
Podcast (nadlan-100fm): Play in new window | Download
יורם מוקדי מראיין את לילך סיגן, חוקרת תקשורת אונ' בר אילן, עיתונאית וסופרת; עו"ד אמיר שושני, טייס חיל האוויר לשעבר, מורה דרך בשעות הפנאי וחובב היסטוריה נלהב; נדבר גם עם שחר דיין, מנכ"ל אנימלס; דני רובס, זמר ומוסיקאי; ד"ר ג'סי ויינברג, חוקר בתכנית ארצות הברית וישראל בזירה הגלובלית ב-INSS; עו"ד יפית מישורי סבג, יועצת סביבה ואקלים לרשויות מקומיות בחברת DHV MED; שמעון גרשון, מנכ"ל ומייסד "ערבויות ישיר", כדורגלן עבר, מוסיקאי.
בפרק זה של הפודקאסט "לתפוס את הפטנט", ד"ר אתי לוצאטו ועו"ד תמר לוצאטו מארחות את אור נדב ארגוב, ראש תחום שותפויות אסטרטגיות ואימפקט במרגלית סטארט־אפ סיטי וב־GAIA Partners,
ואת ד"ר נועם יוסף, מנכ"ל גאיה פרטנרס – מרכז חדשנות הפועל לקידום סטארטאפים, יזמים ומשקיעים בתחומי האקלים, האגריפוד והקיימות.
בפרק הם מספרים על חזונו של אראל מרגלית, ומסבירים מה הופך את צפון המדינה לאטרקטיבי עבור יזמים,
ומהם העוגנים המשמעותיים – כמו הקיבוצים, התעשייה והפיכתה של תל־חי לאוניברסיטה – שמאפשרים ליצור אקוסיסטם מתפקד וחזק המבוסס על חיבורים סינרגטיים.
בנוסף, נדבר על ההשפעה של המלחמה על היזמים בגליל ובגולן, ונבין מה הקשר המפתיע בין אמנות לחדשנות וכיצד תפיסה הוליסטית מסייעת לבניית חברות.
עוד בפרק: נכיר את קהילת הנשים היזמיות Galiladies ונדון בשאלה מדוע הצפון, בדומה לטקסס, מסתמן בתור העתיד של מדינת ישראל. האזינו לפרק מלא השראה, תשוקה לגליל וחזון לעתיד טוב יותר.
היועץ הפוליטי לשעבר של ראש הממשלה נתניהו, עומרי אקוניס מסביר למה החליט להתמודד בפריימריז לרשימת הליכוד לכנסת הבאה , מה דעתו על התנהלות בית המשפט העליון בשנים האחרונות ואיך הוא מרגיש כלוחם ב"כוח מאה", בעקבות פרשת שדה תימן